Main Menu

Home Music Gospel Choir Workshop
Gospel Choir Workshop Detail

 

“Sing from the Soul – Gospel Music Workshops!” met LEA GILMORE

Wat is de “Singing from the Soul – Gospel Music Workshop” ?

Deze workshop biedt een gemeenschap, school of een professioneel koor om Black American Gospel muziek aan te leren Niet alleen het muzikaal aspect wordt hier toegelicht, je krijgt ook informatie over de geschiedenis van de mensen die deze verbazingwekkende muziek maakten. Deze workshop wordt geleid door gevierd Gospel, Jazz en Blues zangeres en docent Lea Gilmore. Lea heeft reeds talrijke muzikale workshops gegeven alsmede lezingen over Afro Amerikaanse geschiedenis, in de VS en in Europa, aan studenten en volwassenen die zeer gewaardeerd werden. Als erkenning van haar expertise werd Lea vorig jaar gevraagd door de Amerikaanse ambassade in Frankrijk en het ministerie van Buitenlandse Zaken om een tour door Frankrijk te doen als gastartiest en -historicus voor de Black History Month. Lea verzorgt haar workshops steeds met volle overtuiging. Lea  wordt bijgestaan door haar vaste begeleider, Belgisch pianist Marc Borms, die ook een historicus is van de Afro Amerikaanse cultuur.

 

Wat zullen we leren tijdens de workshop?

In een verwelkomende, plezierige en veilige omgeving zal Lea je leren hoe je adem te gebruiken, expressief te zingen en je lichaam en geest te bevrijden om muziek op een holistische manier met lichaam, geest en ziel te zingen. Tevens leer je het verschil tussen Spirituals en Gospel muziek. Aan het einde van de workshop heb je drie verschillende songs geleerd waarmee je zo het podium mee op kan; één spiritual, één traditionele Gospel en één hedendaagse Gospel.

 

Waarom is dit anders dan de reguliere koorervaring?

Het gaat hier om een prachtige culturele ervaring die je nooit zal vergeten. Benadering van muziek in zijn totaal aspect : vanuit het binnenste in jezelf.. Dit is Lea persoonlijk en ten voeten uit. Je leert deze traditionele muziek op een traditionele manier … in de folk traditie. Er is geen bladmuziek. Er zal veel en vaak ritme worden gecreëerd door  in de handen te klappen en met de voeten. Je ondergaat de authenticiteit van het echte congregatie zingen van de Black Church traditie. Het is boordevol vreugde, is emotioneel therapeutisch en geeft tevens professionele en krachtige resultaten.

 

Wie kunnen deze workshops bezoeken, en is er een maximum en minimum aantal deelnemers?

Zowel  professionele zangers als personen met passie voor muziek kunnen deelnemen aan deze workshop. Wij raden een minimum leeftijd aan van 10 jaar. Enige basiskennis van het Engels is aangewezen  (de materialen worden uitgereikt in het Engels en Vlaams).

 

Met een minimum van vijf deelnemers kan reeds een workshop georganiseerd worden. Er zijn geen grenzen aan hoeveel kunnen deelnemen. Wat we wel vragen is dat de locatie waar de workshop doorgaat aangepast is aan het aantal deelnemers, rekening houdend met ruimte om te bewegen (zitplaatsen zijn ook te voorzien).

 

Wat moeten we meenemen naar de workshop?

Je hoeft enkel jij en jezelf mee te brengen!. Je kan eventueel wat water of thee voorzien om je stembanden vochtig te houden.

 

Ontvangen wij ondersteuningsmaterialen om mee naar huis te nemen?

Ja. Alle deelnemers ontvangen een documentatiemap ontvangen over de geschiedenis van Gospel muziek, aanwijzingen voor stem en ademhalingsoefeningen, een lijst met geschreven en internet bronnen alsmede aangeraden opnames.

 

Welke taal zal gesproken worden tijdens de workshop?

Lea’s moedertaal is Engels en spreekt een beetje Nederlands. Marc Borms spreekt vloeiend Nederlands, Engels en conversatie Frans. Er zal dus voornamelijk Engels gesproken worden. Door haar vele lezingen en workshops is Lea vertrouwd om te gaan met een publiek om te gaan dat meerdere talen spreekt. Bedoeling is een vlotte conversatie te bereiken, dus je kan haar zeker vragen stellen tijdens de workshop.

 

Wat kosten de workshops?

Lea heeft belangrijke inkomsten van universiteiten, koren, international scholen, bedrijven en NGO’s. De kosten* voor deze workshops worden erg laag gehouden zo dat iedereen de gelegenheid krijgt te participeren. Er zijn de volgende opties:

 

90 minuten

Halve dag (twee – vier uur)

Hele dag  (zes – acht uur)

Weekend Retreat

Neem contact op voor gedetailleerde prijsinfo.

 

Waar vinden de workshops plaats?

Lea komt naar jullie! Jullie zorgen voor de locatie.

 

Waarin moet door de organisatoren en/of koordirigenten worden voorzien?

Elke locatie moet voorzien van een elektrische piano of goed gestemde piano en natuurlijk een microfoon. Als er multimedia mogelijkheden zijn zal Lea een fraaie Power-Point presentatie en opnames meebrengen voor demonstratie.

 

Wie spreek ik om een datum te boeken en welke dat zijn beschikbaar?

De workshops vinden plaats in februari en begin maart 2008. Februari is de officiële Black History Month in de VS en Lea wil dit graag met jullie delen. Boek zo spoedig mogelijk. Er zijn nog slechts enkele data over. Om te boeken kun je een email sturen aan:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Voor de logistieke organisatie en details over de workshop na reservatie/boeking, neem je contact op met Eric Jansen, Tour manager: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Als je vragen hebt over de inhoud van de workshop of speciale verzoeken hebt contacteer je Lea Gilmore: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Wat gebeurt er nadat we een datum geboekt hebben?

Na boeking ontvang je een contract om datum en tijdstip te bevestigen. Een ondertekende kopie moet binnen twee weken na ontvangst teruggestuurd worden aan Belva Scott, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Een maand voor de workshop ontvang je dan de song teksten zodat je vertrouwd kan raken met het Engels.

 

Volg de honderden die de vreugde van Gospel muziek in hun armen sloten… en zongen “from their souls’ in deze vreugdevolle workshops. Bereid je voor om te  lachen, leren, zingen en bewegen en om je licht te laten schijnen.

 

 

Quotes

I sit down to the piano regularly at nine-o'clock in the morning and Mesdames les Muses have learned to be on time for that rendezvous. - Tsjaikovsky