Main Menu

Home Music Gospel & Blues Piano

"Al jaren wil ik graag een basis hebben om blues te spelen, maar ik durf de stap naar de muziekschool niet te zetten. Daarenboven, daar leer je alleen maar klassieke muziek"


Klinkt dit je bekend in de oren ?


Aarzel niet en neem contact op.

Je krijgt op een persoonlijke manier uitleg over hoe je met blues, gospel, én je piano omgaat. Persoonlijk dus, jij en ik, achter een klavier. Dit kan bij jou of bij mij gebeuren.
Aan de hand van ankerpunten uit de blues geschiedenis leren we gaandeweg hoe een bluespianist een liedje analyseert en er een schema onderplaatst.

Waarom klinkt piano blues als piano blues ? Ligt dat aan de begeleiding of aan de solo's met de rechterhand ...

Gaandeweg ontdek je de verschillende manieren om een bluesritme te spelen, om te begrijpen waarom een liedje als blues ervaren wordt.

De theorie wordt op een zeer aanschouwelijke en begrijpelijke wijze uitgelegd en in praktijk omgezet. Een muzikale voorkennis is niet nodig.

Interesse ? Neem dan vlug contact op !

 

Quotes

The piano is the social instrument par excellence... drawing-room furniture, a sign of bourgeois prosperity, the most massive of the devices by which the young are tortured in the name of education and the grown-up in the name of entertainment.